dinsdag 16 oktober 2012

thema:5: heksen

vrijdag kregen we van de postbode een pakketje met een bijzondere brief erbij...
Het was een brief van de nationale heksenschool uit Brussel. Heksje babeloe had vernomen dat de juffen van school Blangchard graag een Halloweenfeestje wilden geven,maar wisten zij wel goed wat heksen allemaal doen en moeten kunnen? Er was maar 1 oplossing: alle juffen moesten naar de heksenschool op maandag 15oktober (vandaar dat onze school een dagje gesloten was....) Samen met de kleuters bespreken we wat we zeker aan heksje babeloe moeten vragen. (zie affiche aan ons klasraam) Dinsdag bespreken we alle informatie over heksje babeloe en krijgen we onze opdrachten: vooraleer we een halloweenfeestje mogen geven moeten we eerst slagen in de volgende 5 opdrachten (zie ook affiche aan ons klasraam) 1. we moeten leren 'vliegen' op een bezem (vooral de begrippen links/rechts komen aan bod)
2. we leren toverspreuken verzinnen (kennismaken met rijmen)
3. we knutselen heksenkledij in elkaar
4. we leren heksensoep maken
5 we maken onze klas erg griezelig
Benieuwd of we slagen in onze opdracht? volg dan zeker onze affiche aan het klasraam + sfeerfoto's op de blog!! PS Woensdag 24/10:halloweenfeestje we mogen- maar moeten zeker niet- verkleed naar school komen. (in de klas maken we een heksenhoed en een heksen T-shirt)

dinsdag 9 oktober 2012

thema 4 : appels (gezonde voeding)

wij hebben heel wat bijgeleerd over de begrippen: de helft, een vierde,verdelen... samen maakten we ook appelmoes. en wel volgens volgend recept: (zonder champignonnekes, enid) 1: we nemen allemaal een appel
2: we schillen de appels (wie maakt de langste slang?)
3: we snijden de appels in stukken en hup: de kookpan in!!
4: lekker sudderen op een zacht vuurtje 5: een beetje suiker erbij en hop....
DE APPELMOES IS KLAAR!!